De keuze van een nieuwe telefoon

Misschien word ik wel oud, 24, afgestudeerd, al 2 jaar “burgerlul”, huisje boompje vriendin, en een aflopend gsm abonnement…
In Nederland is het normaal dat je een mobiel na twee jaar afschrijft. Ze lijken het dan niet meer te doen. Eigenlijk doen ze het natuurlijk wel, maar hea, je moet wel wat hip blijven.
Mijn huidige Samsung D880 (dat was em geloof ik), doet het nog goed, het belt en smst. Ik ben een blij man. Echter, ik mis iets, Twitteren op mijn mobiel en loos internetten in de rust van de voetbalwedstrijden. Ja, ik kan die van Yvonne wel lenen, maar dat stopt een keer. Is ook vervelend, zij wil ook graag mailen, teleteksten, youtuben op haar mobiel. Geef haar eens ongelijk, daar is het ding voor en hij is van haar! Ik moet dus ook maar eens aan de smartphone. Na slechts vier jaar knalhard ontkennen ooit zo’n ding te willen hebben, jeukt het aan alle kanten…

Probleem van dit alles is, het moet eigenlijk met een nieuw abonnement. Het zakelijke bellen via mijn werkgever, Capgemini (was je anders ook wel achter gekomen via LinkedIn, Twitter, of whatever), is niet dusdanig dat ik megabytes kan verstoken zonder dat ik daar een corrigerend vingertje voor ga zien. Niks mis mee, ik betaal nu ook al voor mijn prive nummer en bel er eigenlijk nooit mee. Dus, er veranderd niks. Behalve dan dat ik straks geen dualsim meer heb, dus lekker decadent met twee bliepende units in de broekzak loop.

Maar nu het allergrootste probleem… de markt van de smartphones… Wat is daar ontzettend veel keus in. Opzich valt er al heel veel af: Nokia zijn wereld, die van Samsung, Microsoft zijn sowieso geen optie. Nee, ik heb twee opties, en de keuze daarin is gewoon ronduit vervelend: ANDROID of IPHONE.

Waar kies ik voor: het mooie en smoothe karakter van de iPhone, MobileMe, gemak van iTunes en veel relatief goedkope opslagruimte. Of voor het open source Android, met veel gadgets voor developers, Android market en een leuke developers kit… Het is zo lastig, aan de ene kant ben ik op mobiel gebied een echte gebruiker. Aan de andere kant ben ik een Open Source fanaat. Aan de ene kant schreeuw ik van de daken dat Apple goed spul heeft, aan de andere kant adviseer ik op het werk mensen Ubuntu te gebruiken… Aan de ene kant… Aan de andere kant…

Al met al vind ik het een lastige keuze, kies ik voor de iPhone 4G en ga ik blij zijn met een hele hoop Apple spullen in huis in de toekomst of kies ik voor de Android telefoon, open source, vrij, geen Apple en TMobile vendor lock in, maar wel een draak van een keuze qua hardware… Ik kan de keuze maar niet maken en das eigenlijk best triest, voor een keuze die ik ook nog wel een jaar kan uitstellen. Mijn telefoon werkt nog prima…

En waarom ik dan denk dat ik oud word? Vroegah was de keus al ruim een jaar voor het aflopen van het abonnement bepaald… Net als dat ik al wist waar de stufi van drie maanden verder naar toe ging, naast het bier…

One thought on “De keuze van een nieuwe telefoon

Reacties zijn rijkdom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: