Enkele maanden Android op de HTC Hero, een korte review

Inmiddels heb ik de keuze gemaakt voor een telefoon. Na lang wikken en wegen is het de HTC Hero geworden met Android besturingssysteem. Een mooi toestel, niet superdeluxe nieuw, maar gewoon prima en niet duur. Dat niet dure was ook gelijk de reden, waarom ik overstag ging. De keuze was uiteindelijk niet zo moelijk.

Ik ben al jaren klant bij KPN/Hi, ook nu weer. Het viel me wel wat tegen dat je zoveel moeite moet doen, om klant te mogen blijven. Je moet bijna je contract ontbinden en dan ineens komt er een leuke korting. Dat is wel een beetje kansloos. Maar goed, ik wilde ook wel blijven. KPN heeft een uitstekend netwerk en ik bel nauwelijks met mijn prive telefoon. Kortom, de goede dekking is nodig voor het mobiele internet, en dat is goed voor elkaar. Doordat ik wel een goed netwerk wilde viel eigenlijk de iPhone weer hard af, nadat het even in de picture was geweest. Het T-Mobile netwerk is niet echt helemaal top en ik snap dan ook niet wat Apple met T-Mobile moet…

Goed, dan nu de telefoon. Vooraf had ik al veel gehoord over Android. Dat het vooral leuk werkte en geinig was. Nou, dat beeld hoef ik niet bij te stellen. Het is misschien niet allemaal zo smooth als de iPhone, maar het werkt intuitief en snel. Google Android is zeker een mainstream product en zeker een product dat de concurrentie met de iPhone aan kan. Vooralsnog heb ik vooral de Android Market, Seesmic, browser, GMail integratie, Foursquare, Teletekst en Nu.nl applicaties gebruikt.
Alle applicaties werken fijn, snel en zijn gemakkelijk te besturen. Het enige is dat je soms een foutmelding hebt, maar ach… Die klik je weg en 9 van de 10 keer start de applicatie ook gewoon weer op (direct).

Nu na enkele maanden gebruik heb ik nog niet het idee dat ik zelf een applicatie moet ontwikkelen, maar het enthousiasme bij mijn huidige klant NS rondom Android is geweldig. Ik denk dat ik ooit ook eens wat ga bedenken… Het is dan ook natuurlijk interessant om eindelijk iets met Google z’n cloud dingetjes te doen. Maar ach, eerst maar eens volledig migreren naar Google qua mail en liefst ook DNS beheer…

(Als er wat lijn in deze blog ontbreekt… Ik was er enkele maanden geleden aan begonnen en heb het maar even afgemaakt nu.)

Reacties zijn rijkdom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: