Push your limits..!

Goed, daar gaan we… De eerste blog over de challenge van mijn leven tot op heden. Een challenge die ontstaan is met een verhaal. Dat verhaal zal ik gedurende het komende jaar wel uit de doeken doen, want ach, tijd zat en het is teveel om in één keer te vertellen. Het begint namelijk in de prille jeugd en eindigt in het nu en loopt almaar door. En dat is wat ik in stappen graag deel.

Goed, allereerst dan de uitdaging. Of anders: het fantastische moment waar ik naartoe werk. Het fietsen van de Arlberg Giro op 3 augustus 2014. Een cyclo sportieve fietstocht van 150 kilometer met daarin 2 dikke hors categorie cols die in totaal 2500+ hoogtemeters betekenen. Een serieuze uitdaging want een maand geleden woog ik nog 109 kilo en vanavond bleek dat 104 te zijn. Tevens serieus omdat ik nog nooit een berg op gefietst ben zonder af te stappen en even rust te pakken (wat het spannend maakt) en ook serieus omdat ik ruim 1,5 jaar geleden nog niet eens wist wat serieus sporten en afvallen inhield (toen ik besloot te gaan sporten en serieus af te vallen had ik het gewicht van 125 kilo bereikt en ik ben zwaarder geweest, dat weet ik zeker).
De reden dat ik dit doe is eigenlijk simpel: mezelf uitdagen en prikkelen en een gezond leven nastreven. En omdat fietsen simpelweg m’n passie is geworden, je bent één met de natuur, geniet, ziet veel, ontmoet fantastische mensen, enzovoorts.. Tevens is het de stok achter de deur om gericht een gewicht na te streven. En o ja… Een berg is iets mysterieus :). En ik wil dit wel eens proberen :).
Maar waarom er dan over schrijven? Ook dat heeft zo zijn redenen: ik heb een pad bewandeld om hier op dit punt te komen en ik heb enorm de drang om alles wat ik tegen kom in enthousiasme te delen. Ik loop al tijden met het idee om een boek te schrijven, maar om daar te komen moet je materiaal hebben en schrijverskunsten ontwikkelen. Een laagdrempelige manier voor mij om dat voor elkaar te krijgen is door iets te doen wat ik best wel kan: bloggen…  Dus zodoende had ik voor mezelf scherp dat ik dit avontuur bij ga houden op een blog en daarbij dus materiaal genereer, leer schrijven, een herinnering voor mezelf maak maar bovenal mijn verhaal kan delen.
Ik ben er van overtuigd dat mijn verhaal ter inspiratie kan zijn voor velen en tot nieuwe inzichten kan leiden, dat zie ik dagdagelijks gebeuren. En dat inspireert me. Een ieder mens mag mij inspireren en ik mag andere mensen inspireren tot grootse dingen in wat voor vorm dan ook. We zijn hier met z’n allen op de aarde om er wat moois van te maken, de mens te worden die je bent en ik mag dat ook! En daarbij mag ik tevens een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de mensen die ik op mijn pad tegen kom, door te schrijven.
Zoals ooit ene Stephen Covey zei:
“There are certain things that are fundamental to human fulfillment. The essence of these needs is captured in the phrase; to live, to love, to learn, to leave a legacy. The need to live is our physical need for such things as food, clothing, shelter, economical well-being, health. The need to love is our social need to relate to other people, to belong, to love and be loved. The need to learn is our mental need to develop and grow. And the need to leave a legacy is our spiritual need to have a sense of meaning, purpose, personal congruence, and contribution.”

Dit is wat ik dagelijks nastreef en waarom ik schrijf. Ik zeg: tot snel!

3 thoughts on “Push your limits..!

Reacties zijn rijkdom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: