Afvallen? Das toch nie nodig….

Afvallen, das toch nie nodig? Dat heb ik jarenlang gedacht, jarenlang totdat ik een waarschuwing kreeg van mijn lichaam en ik bereid was die waarschuwing te voelen. Het signaal voor mij om er per direct mee te beginnen en dat nu, ruim anderhalf jaar later nog steeds te doen.

De waarschuwing die ik in mijn beleving kreeg was dat ik bij een presentatie op mijn werk de gebruikelijke zenuwen die ik toentertijd nog had bij presentaties en de ademhaling niet onder controle kreeg. Ik werd er beroerd van… Ik heb dat opgevat als: “verrek, het is genoeg…!”. Dat was januari 2012. Ik woog op dat moment 125 kilo en had het idee dat dat veel minder was…. Niet dus! Overgewicht is een sluipmoordenaar, zeker als je er blind voor bent. Iedereen kan het tegen je zeggen, maar ik hoorde het niet. Ik WIL dit niet meer!

Ik ben de week er op naar de dokter gegaan, want opeens ga je je zorgen maken om vanalles: heb ik suikerziekte ontwikkeld? Hoe erg is het? Zijn er andere complicaties? Ik bleek gezond… Met die geruststelling ging ik vervolgens naar een sportschool. Mijn vrouw had al een sportschool uitgezocht (Body Fit te Nieuwegein) en ik ben daar ook maar heen gegaan, “het was er wel ok” zei ze… Goed, lid worden en maar gaan sporten, want ja, daar ben je lid voor. Bij het lid worden heb ik ook gelijk werk gemaakt van het afvallen: anders leren eten met Diplan en binnen 10 weken was ik al bijna 10kg lichter. Daarna ben ik verder gegaan en heb ik in de afgelopen 1,5 jaar met vallen en opstaan me nu richting de 100 kilo gewerkt. De grootste stappen heb ik bereikt onder begeleiding van Personal Trainers. Een goed resultaat, behaald zonder ook maar een moment honger te hebben en zonder te crashen. Gezond en verantwoord dus!

De kracht van een wilsbesluit
Bij mijn besluit om toch af te gaan vallen, wat ik nooit nodig vond, was een opvallend dingetje het geval: ik had en heb de enorme wil om af te vallen. Nu helemaal met de Arlberg in het vizier, Wat hierin bijzonder is, is dat ik nog steeds fanatiek ben. Ik had wel zo mijn periodes dat ik wat bedacht had en ben zo meerdere malen bij diverse sportscholen enkele maanden lid geweest, waar ik heel goed was in het wel betalen, maar niet komen. Meestal hield ik het een week of 3 vol….

Ik ben nu al onderweg naar de 2 jaar. Ik heb dit verschijnsel eens voor mezelf geanalyseerd en het geeft voor mij heel mooi weer hoe krachtig een wilsbesluit is in je leven. Als je de wil voor 100% hebt om iets fundamenteel te veranderen, je hierop wilt focussen en alle shit onder ogen durft te zien, dan lukt het. Ik durf wel te stellen dat het alleen dan lukt. Als je niet 100% gemotiveerd bent, dan schiet je geen millimeter op. Ook dat niet opschieten heb ik wel gehad in de afgelopen anderhalf jaar..! Dan bleef ik weken/maanden hangen/schommelen rond een bepaald gewicht. En met enkel een nieuwe impuls en de juiste focus ga ik weer afvallen. Kortom: focus, doorzettingsvermogen en wilskracht is voor mij de cocktail voor succes. Dit alles gevoed door een heel diep wilsbesluit. En dat wilsbesluit heeft mij elke keer weer de kracht gegeven om door te gaan, ook in moeilijke tijden.

Toch onwijs tof om te zien wat wilskracht gebracht heeft, van 125 naar 102 and counting…:

2 thoughts on “Afvallen? Das toch nie nodig….

Reacties zijn rijkdom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: