Dag 1: Pians – Arlbergpass

Dag 1 begon droog! Wow!


Vandaag zijn we vanuit het huisje afgedaald naar Pians. Een heerlijk ritje om mee in te komen. De afdaling verliep soepel, soms zat er een afdaling met klim in, maar gewoon heerlijk. Met een gemiddelde van boven de 30 waren we beneden. Ook niet zo gek :-).

Vervolgens de weg naar boven, dezelfde weg als we afgedaald waren, maar daarna nog even een stukje verder na St. Jakob om naar de top van de Arlbergpass te klimmen (1802m). Dit was in 1 woord: prachtig. Dit schijnt nog niet eens de mooiste pas te zijn, maar dit was al super. De klim zelf is vals plat tot vals tot aan St. Anton en na St. Anton begint het echte werk. Een kilometer of 8 lange stukken rond de 10/11% met een uitschieter naar 15% en dipjes naar 6-8%…. Maar, overwegend 10-11%. We hebben hier allemaal heerlijk geklommen!

Daarna weer de afdaling, na een Apfelstrudel op de top, waar we allemaal wat hard naar beneden knalden en bij een mooi uitzichtpunt even moesten stoppen voor ons “…”-momentje. Daarna de afdaling afgemaakt en naar het huisje. Eind van de dag 60km gepeddeld, genoten en lol gehad :-).

De rit met wat foto’s:

Reacties zijn rijkdom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: