We zijn er!

Dit blogje schrijf ik vanuit Sankt Jakob am Arlberg. We zijn gearriveerd. We zijn om 7 uur vanuit Nieuwegein vertrokken en vanavond rond 17:15 kwamen we aan. Net als Marcel Kittel hebben Daantje en ik in de dying seconds van de autorit Tjerk en Stephan ingehaald… Want zij stonden op de verkeerde parkeerplek. 🙂


Hier gearriveerd blijken we een uitermate net en compleet appartement te hebben. Alles er op en er aan, prima bedden en een nette douche. En er is wifi :-). Zie: http://www.apartviktoria.com

We hebben voor deze week meerdere ritten gepland staan, naar de zaterdag toe. Morgen dalen we vanuit ons huisje af naar Pians, waarna we de Arlbergpas vanaf daar gaan bedwingen en daarna weer afdalen naar ons appartement. Het weer is een zorgenkindje deze week, maar voor morgen ziet het er droog uit! Dat wordt knallen dus :-).

De tweede dag gaan we de Bielerhohe beklimmen. De Bielerhohe is de klim waar het eigenlijk allemaal om draait en schijnt een van de mooiste passen van Europa te zijn. Meer info: http://www.silvretta-bielerhoehe.at
We beklimmen em dan vanaf de mooie kant vanuit Bludenz via Partenen (van horen zeggen) en dalen daarna ook weer af via dezelfde weg. Hiermee bestuderen we de langste klim uit de route.

De derde dag, gaan we de Arlbergpas vanaf de andere kant bedwingen vanuit Bludenz. Dit om de afdaling van de Arlbergpas van de route te bestuderen. Hierover is weinig te vinden, dus weten we eigenlijk ook niks van. Daarom bereiden we het ook voor door het maar gewoon te fietsen :-).

De vierde dag gaan we de Bielerhohe vanuit Pians beklimmen. Dit doen we ook om de afdaling te bestuderen…

Als we al deze tochtjes gedaan hebben, hebben we de hele Arlberg Giro in stukjes gehakt en gefietst en zijn we voorbereid. Op dag 5 kunnen we dan lekker rusten, koolhydraten stapelen, startbewijzen halen en nog meer genieten… Het zal me benieuwen hoe het evenement hier in het dorp leeft. Daarna komt dag 6, D-day, we zullen zien :-).

We hebben nog wel wat mensen nodig die willen meeduimen voor wat droog weer, warm hoeft niet, maar tussen de buien door wat droogte zou fantastisch zijn! Vooralsnog ontwikkelt het zich gunstig… ;).

Tot morgen!

One thought on “We zijn er!

Reacties zijn rijkdom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: