Dag 3, 4 en 5

Even een resumé van de afgelopen dagen! Want… we hebben vakantie, dus we gaan niet elke dag typen.


Dag 3
Op dag 3 hebben we niet gefietst. Het weer zag er totaal niet uit in St. Jakob. Er was nog wel het idee,  om met 3 van de 4 de Bielerhohe mensen af te dalen ter voorbereiding… En dus gingen we voorbereid, met de auto naar de top. Daar aangekomen bleek het enigszins huilerig weer… Dus hebben we de auto gebruikt voor de afdaling. Onderweg boodschappen gedaan (best koddig, 3 mensen in wielerkleding kurkdroog in een winkel… en 1 begeleider) en stiekem de hele route gereden in tegengestelde richting.

‘s Avonds lekker gegeten en daarna nog een drankje in een restaurantje gedaan… Het is ten slotte vakantie en we moesten even voorchecken voor het etentje zaterdagavond :-).

Dag 4
Op dag 4 heb ik Stephan en Daniella op de top van de Bielerhohe gebracht en ze uitgezwaaid om vanaf daar naar ons verblijf te fietsen. Hun laatste voorbereiding. Vervolgens zelf met de auto weer terug (wat trouwens fantastisch rijden was :-)) om zelf nog een ritje met Tjerk te maken. Wij besloten de Arlbergpass nogmaals te beklimmen van twee kanten. Een korte rit van 30km met 1000 hoogtemeters. Even rustig de benen op spanning brengen.
Het was onderweg werkelijk genieten, want de Arlbergpass is vanaf de andere kant stiekem heel heel erg mooi ook.

Al met al een lekker ritje, waarbij het suizen der banden in de afdaling werkelijk als muziek in de oren klonk :-). We zijn voorbereid.

De gegevens:
Strava und Garmin Connect

Dag 5
Dag 5 is de dag van lamballen. Rustig aan doen, fiets grondig poetsen (zo grondig als vandaag heb ik nog nooit gedaan en wist ik ook niet van dat het kon… Met dank aan Stephan), boodschapjes halen, start bescheiden regelen en even met de kabelbaan naar boven…! Dat was gaaf :-).

Ook was er een leuke drivers briefing waar we geen klap van verstonden, maar de strekking was duidelijk: gedraag je en hou je aan de verkeersregelen. Right, doen we, zoals altijd! Ik fiets als een heer (hoop ik).

In de avond de dingetjes op de fietsen pluggen, startnummertje op het shirt, kek routestickertje op het frame, bidonnetjes gevuld, pannenkoeken eten, kleertjes klaar… En nu slapen.

Het startnummer is: 1009

Some final thoughts…
Het is bizar om te beseffen dat ik ruim een jaar geleden de plannen ontstonden door een berichtje van Tanja… Ik hier nu sta met de mensen die mij in mijn fietscarriere het meest nabij stonden: door Tjerk fiets ik, met Stephan heb ik dit geintje bedacht en Daantje heeft me vanaf het begin geholpen met alles als het om training gaat. Dit in een notendop, wat deze mensen voor me gedaan hebben.
En dan nog mijn grootste fan Yvonne, die me door dik en dun steunt en me deze week moet missen. Een week die voor ons beiden niet makkelijk is door een grote hobbel op de weg, maar me toch kon laten gaan. Ik breng morgen even wat shit wat dat betreft op de bergen en zal dat ook voor haar doen. Daarnaast zal ik genieten, van begin tot eind, van het behaalde resultaat en het feit dat ik hier mag fietsen. Want ik had dat 3 jaar geleden niet voor mogelijk gehouden.

Weltrusten, tot morgen!

Minze

One thought on “Dag 3, 4 en 5

Reacties zijn rijkdom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: