Specialized – Test the BEST

Afgelopen zaterdag heb ik genoten van het Specialized Test the Best event. Ik had van te voren een duidelijke missie: kijken hoe mijn aanstaande aankoop bevalt, voordat ik deze daadwerkelijk koop… En wellicht nog van gedachten veranderen.

Het ging bij mij om het verschil te ervaren tussen een framemaat 56 en een 58. Het ervaren van verschillen tussen een Tarmac, Roubaix, Venge en Allez en hierna toch echt voor mezelf een keuze te bepalen. Uiteindelijk wordt het de Tarmac en ga ik mijn ervaring qua maten voor een 56/58 bespreken bij de Bikeshop om mijn keuze definitef te maken. Ik vond het serieus een genot om in alle rust de bikes te kunnen voelen en rustig te kunnen testen. Een hele ervaring en je mag alles vragen, opmerken, bedenken, etc. Er zijn geen opdringerige verkopers: de ervaring is genoeg (of niet :)).

Ik kan het absoluut een ieder aanraden die een Specialized overweegt of het gewoon eens wil voelen of gewoon als je wilt genieten. Het geeft je een zeer goede ervaring (als dit niet kan in de lokale bikeshop testvloot :)) en geeft je de mogelijkheid om vooral verschillende maten en types fietsen te testen. Ook fietsen die je misschien wel niet op het oog had. DOEN!

Dan mijn korte testoordeel:
Tarmac: love at first ride, comfort, stijf, heerlijk.
Venge: heerlijke fiets, rap, stijf, maar te hard voor mijn gebruik.
Allez: prima bike, maar carbon is gewoon fijner. Zeker voor een kilometervreter.
Roubaix: niet getest… De Tarmac is het gewoon.

Over de dag zelf:
Pluspunten:
+ rustig testen
+ alles in het teken van de ervaring
+ alle fietsen
+ wow!
+ vriendelijke mensen die alles voor je regelen

Minpunten:
– soms even wachten op je maat…
– de tiny little details zijn weer niet te testen: hoe is die fiets met een kortere stuurpen? Bijvoorbeeld…
– lek rijden is niet echt een reclame voor de sworks banden….
– de locatie (Nedereindse berg) was op de zaterdag door clubgebruik op de baan wat karig…. Ik ben er dan ook even van afgeweken….
– je test wel de high end modellen…

Cheers!

Nog even en dan kan ik zeggen: I Am Specialized 🙂

Reacties zijn rijkdom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: