Liège-Bastogne-Liège Challenge – 273km

Zo, daar zit je dan met de beentjes omhoog na 273km buffelen de koers te kijken… Ik heb me zelden zo voldaan en trots gevoeld. Vorig jaar dacht ik na over mijn voorbereiding naar de Marmotte toe en daar hoort eigenlijk een piekmoment in. Na alle verhalen over LBL stond die hoog op mijn lijstje, maar dan wel de enige echte die telt… Het profparcours de dag voor de profs. Zo geschiedde…


Langzaamaan werd afgelopen week duidelijk dat het mooie weer plaats ging maken voor regen, winderigheid, regen en mogelijk een donderklap. Had ik dan toch beter met die cruise van mijn werk mee kunnen gaan naar Barcelona? Langzaamaan werd het zweet in de bilnaad steeds meer, aangezien ik alleen de afstand al iets vond om serieus rekening mee te houden. Zeker als je weet dat je ongeveer 4 kilometer de lucht in fietst in die afstand. Afin, alle moed werd verzameld – ik hield rekening met het ergste (inkorten) – en van start.


Al snel bleek tijdens het stuk naar Bastogne dat mijn benen geweldig waren. Mijn voorbereiding klopte en dat was een prettig gegeven. Ik was dan ook rap in Bastogne en dat was een waar fietsfeestje er naar toe. Wat een mooie goedlopende klimmetjes en dito afdalingen zaten er in de weg er naar toe. Na Bastogne begint het echter pas echt. Toen we eenmaal de Wanne opdraaiden, de Stockeu hadden gehad en de Haute Levee me verteld had dat zo’n hobbeltje na al die kilometers anders voelt… Genoot ik nog op de Rosier, maar ging ik echt lijden op de Redoute, alee, wat een ding na 220+ kilometers… Daarna nog de Roche-aux-Faucons. Een vluchtheuvel die je normaal zo omhoog rammelt, maar na al die kilometers is het anders :-).


Ik heb tijdens deze tocht ook aan afstappen gedacht, want ach, de Garmin was al uitgevallen, niemand zou het door hebben… Maar toen kwam mijn doorzettingsvermogen om de hoek kijken, dus ook de Saint-Nicolas rammelde ik nog naar boven. Later realiseerde ik me dat er een officiele meting van de organisatie was, dus opvallen zou het toch wel. Maar goed, afstappen doe je niet, period. De klim naar de finish was uiteindelijk, achter een stinkende bus, een peulschil.

In de weg naar de finish had ik het een paar keer emotioneel niet op orde, het is zo gaaf om lekker te fietsen en weer van alles samen te zien komen. Alle ritjes in de winter, de paar kilo scherper, het afzien met CS… Het kwam goed samen. Ik ben trots, 273km en de criteria voor toertochten zijn weer toegenomen… Luik, tot de volgende keer!
Pijn op de Redoute…

One thought on “Liège-Bastogne-Liège Challenge – 273km

  1. Minze,

    Gaaf hoe je je belevenissen beschrijft. Ook inspirerend om te bedenken hoe je iedere keer tot een nieuwe definitie MInze2.0 komt. Respect!

Reacties zijn rijkdom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: