Ik heb niks te verbergen?

Ik roep altijd dat ik niets te verbergen heb. In essentie heb ik dat ook niet… Toch viel mij iets op vandaag in mijn mailbox. Iets met adverterend werk van een koele blauwe firma. Op zich kan dat, dat gebeurt wel vaker… Maar dit was wel heel toevallig.

Ik ben sinds mijn val af en toe wat aan het rondloeren naar wat ik met al mijn schade moet (al wil je het niet, je moet er toch iets mee…). Eén van de punten is mijn telefoon die volledig naar de knoppen is. Die schade is fiks en Apple heeft hier vaste staffels voor om het te fixen. Dat is dan een ijkpunt en dat geeft allicht ook ruimte om wat bij te leggen en een wat nieuwer model te zoeken, maar op z’n minst moet je je toch weer even verdiepen in de markt… Normaal boeit het me namelijk alleen wanneer de telefoon echt niet meer mee kan. Een paar abonnementen verder… Dus ik googlen op mijn ipad (waar ik geen adblocker op heb) en dan kom je ook als automatisch wel uit bij CoolBlue.

Mijn wenkbrauwen fronsden zich vanavond toen ik vervolgens een email kreeg vanavond. Van datzelfde CoolBlue. Uit de emailmarketingmachine. Met…. Jawel, exact die telefoons waar ik naar gekeken had en wat meer. Ik heb hierover richting CoolBlue mijn ongenoegen geuit en hier gingen ze correct mee om, met wat extra informatie: https://www.coolblue.nl/retargeting . Bij die extra informatie zie ik weer dingen staan waar ik wat mee kan om mezelf weer te vrijwaren van tracking… Maar de vervolgvraag die ik gesteld heb is hoe het toch heel toevallig mogelijk was dat ik een mail kreeg met telefoons, na mijn zoekacties en het sitebezoek terwijl ik niet ingelogd was op de website en ze dus iets met mijn ip-adres zouden kunnen doen icm. de verkoopinformatie die er al van me in de systemen staat. Dit is met de huidige data analytics etc. een koud kunstje.

Goed, dit gezegd hebbende… Ik heb dus wel wat te verbergen, ik ben hier niet van gediend. Als dit vanuit commercieel oogpunt kan of toevallig gebeurd, kan het ook door kwaadwillenden gebruikt worden of… door overheden of….? Enige argwaan mag je denk ik in deze wel hebben als burger/consument. Maar anderzijds…: enige transparantie over wat er met je sporen op het internet gebeurt vanuit eerlijke bedrijven mag ook. Ik ben wel benieuwd wat de reactie van CoolBlue is hierna.

Voor mezelf ga ik in elk geval in alle rust de door CoolBlue gelinkte site eens bestuderen: http://www.youronlinechoices.com/nl/ Want… privacy is een gouden goed.

Qua herstel voor vandaag…: het gaat… het schrijven van een stukje tekst duurt slechts een uur ofzo en lukt alleen laid back als de druk op het hoofd niet zo hoog is. En ik slaap als een krant…

Reacties zijn rijkdom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: