De kunst van het keuzes maken

Sinds dat ik moet revalideren heb ik wederom geleerd om keuzes te maken. Want… alles doen, kon al niet en kan nu al helemaal niet. Als ik eenmaal in een goede flow zit kan ik met de juiste keuzes ook daadwerkelijk veel doen op een dag en vooral… Steeds meer.

Zo ben ik vandaag op het werk geweest, heb ik gefietst, een intake gehad voor een cursus mindfulness en heb ik op het schoolkamp van Yvonne haar school gekeken. Dat werkt goed gespreid prima, al ben ik nu wel verrot. Het werkt goed wanneer ik gefocust dingen doe en daarna even mijn rust kan pakken.

Ik heb, om deze dag succesvol te laten zijn ook diverse dingen gewoon niet gedaan. Wat weet ik niet meer, want kennelijk was het ook niet belangrijk genoeg. Ik merk dat ik, omdat ik eigenlijk vooral de dingen wil doen die goed voor mij zijn er verrassend veel ruimte ontstaat en ik ook veel intenser bezig ben met de zaken die ik daadwerkelijk doe.

Ondertussen ga ik me ook steeds meer verwonderen over mensen die vooral heel veel lijken te moeten en het altijd druk hebben. Hoe houden ze dat eigenlijk vol? En wat levert het eigenlijk op? Ik hoop dat ik het vooral voor elkaar krijg om straks ook minder dingen te doen, maar die dingen die ik doe wel echt goed… en niet mee te gaan in de ratrace van de maatschappij.

Ik werd vandaag ook heel erg blij van de keuzes die ik heb gemaakt in mijn carriere. Het werd me intens duidelijk dat er nog volop kansen liggen, waar ik het in de afgelopen periode ook wel eens minder rooskleurig in zag. Wat een opluchting! 🙂

Reacties zijn rijkdom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: