Fietsenliefde

Vandaag ben ik¬†fietsjes aan het kijken geweest… En dat was, geheel tegen mijn gewoonte in, wat anders dan Specialized deze keer. En… het maakte nieuwsgierig.

Ik ben altijd erg blij met mijn Tarmac geweest en het is ook een realistisch idee dat dit weer mijn fiets kan worden, maar ja, ik vind wel dat ik nu ook eens rond mag kijken… Aangezien ik voorlopig toch nog weinig met een nieuwe racer kan of moet neem ik maar de tijd. Enig nadeel van de tijd nemen is dat er waarschijnlijk uiteindelijk altijd geld bij moet… Naja, so be it.

Vandaag heb ik gekeken naar een voor mij compleet onbekend Italiaans merk: Olympia. Daarnaast naar een voor mij veel bekender merk: Wilier. Van Wilier spreekt de Cento huppeldepup bladiebla me enorm aan qua vormgeving. Van Olympia blijf ik maar kijken naar de Leader Disc fiets. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe dat nou eigenlijk fietst. Kom je gelijk bij de nadelen aan…

Ik heb me laten vertellen dat ze niet bijzonder veel doen aan marketing bij Olympia, dus dan is een review vinden gelijk een uitdaging. Ik heb em nog niet gevonden. Wel wist de man in de winkel me te vertellen dat er vast iets te regelen is als je echt interesse hebt, dus dit probleem kom ik ook wel overheen uiteindelijk. Het maakt het niet makkelijker om vervolgens te kiezen overigens… Buiten dat alles vond ik het een buitengewoon aangenaam gesprek over fietsen, merken en wat er wel of niet mee zou kunnen zijn. Normaal ga ik altijd blind af op de koffie, daar hebben we in dit geval niet eens de tijd voor gehad… Ik heb er inmiddels wel een beeld bij dat andere merken ook wel mooie fietsen kunnen maken.

Nadeel 2 is natuurlijk nu wel: wat ga ik doen? Voorlopig heb ik een paar wensen: powermeter, electrisch schakelen en eigenlijk neig ik ook wel naar schijven maar mis ik niks aan velgremmen. Voor de rest heb ik comfort hoger op mijn lijst staan dan absolute performance, maar zie ik het wel het liefst verenigd in een frame… Aero vind ik stiekem ook wel mooi… Naja, eigenlijk heeft gedwongen naar fietsen kijken alleen maar nadelen. Ik ben er nog lang niet over uit.

Wat wel leuk is: ik heb iets om me even mee bezig te houden de komende maanden.

 

Reacties zijn rijkdom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: