Verschillende soorten moe

Gisteravond dook ik weer direct in bed toen ik thuis wasl. Ik was moe. Het valt me de laatste tijd op dat ik, wanneer ik de hele dag door stap voor stap dingen doe ik echt moe kan zijn. Of totaal niet… wanneer ik mezelf niet bezig houdt door wat voor omstandigheden dan ook en ik er niet toe in staat ben.

De goede moe vind ik op dit het lichamelijke moe, die die ontstaat wanneer ik over de hele dag actiever heb kunnen zijn waarbij zowel lichaam als geest voldaan moe zijn. De moe waarbij het hoofd simpelweg uit de bocht vliegt is anders, dan kan ik soms niet eens slapen en wordt het hoofd alleen maar vermoeider en voel ik hoofdpijn, misselijkheid, etc.

Het is moeilijk uit te leggen wat je dan voelt, maar uiteindelijk slaap ik het beste na een goede dag waar ik stap voor stap dingen heb gedaan lichamelijk en mentaal en dan kan ik als een koning slapen. Die dagen zijn ook echt een uitdaging om te realiseren. Het zijn de dagen waar alles volgens het boekje gaat en ik vooral mezelf voorop kan stellen.

 

Reacties zijn rijkdom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: