Nieuwe helm – kek kleurtje

Vandaag maar eens mijn nieuwe fietshelm gehaald: Specialized Propero 3

Ik heb deze fantastisch zittende helm gekocht in de extreem opvallende kleur Safety Ion. Helm in Safety IonDeze kleur heb ik aangeschat met een reden. Wat me verweten is, is dat ik slecht zichtbaar was… Of ik het daar nou mee eens ben of niet, dat doet er dan even niet toe, maar ik dacht wel: dit overkomt me dus niet weer. Dus, waar kan ik makkelijk zorgen dat ik opval?

De helm is zo een makkelijke keuze, je hebt dat ding op je kop, de kleur heeft me nooit bijzonder geboeid en als je het bekijkt vanuit stijlperspectief dan is het niet als een niet matchend shirtje op een broek (daar kan ik me dus wat teveel aan storen). Dus, het boeit niet. En… waar hebben we het over als het om veiligheid gaat?

Naast dat de helm nu dus opvalt heb ik deze helm ook gekocht naar (jaren geleden al) zoeken en passen. Een helm moet goed zitten, je moet hem niet voelen en het ding moet goed ventileren. Ik begrijp dan ook niet dat mensen initieel zo’n ding bestellen via internet (zonder te passen), nav. recensies of gewoon niet kopen. Als het irriteert krijg je er vanzelf last van (in mijn geval kreeg ik ooit koppijn van een Bell in de warmte bergop) en dit hoort dus niet. Daarnaast kan een recensie nog zo lovend zijn, als het niet lekker zit is het als al het andere wat verkeerd zit: je draagt het niet. Kortom, ik haal dat ding in de winkel en vind het werkelijk nooit (hoe warm het ook is) een probleem om een helm te dragen en ik vergeet hem zelfs wel eens af te doen op een terras… Wat best koddig is.

Goed, een nieuwe helm dus, of een nieuwe variant van de helm die ik inmiddels al een paar jaar heb… Dit was de laatste keer dat ik deze nieuw kocht na een crash. Period.

Reacties zijn rijkdom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: