Slaap

Alles doen om beter te worden betekent voor mij de laatste tijd ook dat ik me erg onbewust bewust ben van de kwaliteit van mijn slaap. Die kwaliteit vertaalt zich eigenlijk één op één in belastbaarheid van mijn hoofd.

Eigenlijk weet ik dat natuurlijk al lang, dat goede slaap belangrijk is… En dat probeer je dan ook altijd. Echter, lukt dat lang niet altijd. Zeker niet als je over kansloze dingen zit te piekeren of andere dingen je wakker houden (telefoons, ipad, etc.). Dus die telefoon is al pleite, en de ipad vaak ook… Dat scheelt al een hoop. Daarnaast probeer ik ook een soort van snel in te slapen. Dit is niet altijd mijn sterkste punt, maar door hier de nu al geleerde lessen met mindfulness toe te passen is het me de laatste dagen al goed gelukt.

En als die slaap dan op orde is voor een nacht, dan kan ik overdag best veel aan… en veelal in een flow achter elkaar door. Is het niet in orde, dan heb ik tussendoor vaak wat meer tijd nodig. Dat is niet erg, het geeft alleen maar aan hoe broos alles eigenlijk nog is. Het grote voordeel is wel: als ik dit gedrag meeneem de rest van mijn leven in, zal het kwalitatief nog beter worden :-).

Reacties zijn rijkdom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: