The reason why…

Het klinkt beter in het Engels. Ik ben de afgelopen periode, me veel dingen af gaan vragen en veel dingen in gaan zien. De laatste overdenkingen gaan over het gebruik van social media. Eigenlijk sinds ik het internet ben gaan gebruiken heb ik me bezig gehouden met de interactie met mensen.

Van chatboxen, ICQ, MSN, IRC, Cu2, Hyves, Facebook, etc. allemaal heb ik ze wel gebruikt en er een vorm van verslaving aan over gehouden en het ook weer getracht te balanceren. Dat is me vooralsnog altijd gelukt of ik heb het zelfs afgestoten. Op dit moment beperk ik me eigenlijk tot Facebook (om puur praktische redenen voor het fietsen) en WhatsApp.

Sinds langere tijd stoorde ik me het afgelopen jaar aan Strava. Ik was er vooral veel mee bezig en verloor er onbewust veel goede momenten mee. Toen ik er de eerste keer mee nokte is me dat niet gelukt. Ik ging er toch weer gebruik van maken. Ik kan je eigenlijk niet eens vertellen waarom. Toen mijn revalidatie begon, vond ik het leuk om de ritten mee te krijgen in de bergen. En het hielp me in het begin met het bijhouden van de voortgang en laten zien: “ik leef nog”. Het begon me uiteindelijk tegen te staan, omdat je er toch een beeld mee creeert naar anderen toe. Onbewust gaan mensen concluderen dat het goed met je gaat of beter dan dat het eigenlijk gaat… Bijvoorbeeld. Dat was wat me eerst opviel.

Later in de afgelopen 3 maanden ging ik me ook beseffen hoe ontzettend blij ik eigenlijk werd van simpelweg fietsen… En hoe ontzettend Strava me daar onbewust eigenlijk van af dreef. Daarna ging ik me afvragen waarom ik het dan uberhaupt gebruikte. Ik kon daar geen antwoord op verzinnen. En… zoals wel vaker in mijn leven, wanneer ik een vraag niet meer kan beantwoorden mag het anders. Kortom: stoppen. Zo ben ik ook ooit begonnen met therapie, afvallen en alle andere dingen. Inmiddels heb ik ook mijn Garmin Connect bewust volledig op prive staan. Dus eigenlijk weet niemand, behalve ikzelf en Garmin, wat en waar ik fiets. En… dat is heerlijk. Gesprekken veranderen nu al ten positieve over het fietsen. En nog belangrijker: ik stond deze week meermalen ontzettend blij op, omdat ik gewoon potdorie van het weer en de rit had genoten zonder eerst op mijn telefoon te kijken.

Het volgende project voor mij is WhatsApp. Afschaffen is niet zozeer handig, maar hoe ik er mee om ga wel. Voornemen 1 is om groepsapps gewoon te laten voor wat het is… Wish me luck.

En het side effect hiervan? Prikkels nemen af en ik keer terug naar de kern van het zijn, iets met waar het me eigenlijk al tijden om gaat. Bijkomend voordeel is dat de stress gewoon afneemt en ik sneller fit ben. Nice :).

Reacties zijn rijkdom!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: